Fluweel

Fluweel – velours- velvet

Schoenen die van fluweel gemaakt zijn zijn prachtig maar het materiaal is kwetsbaar. Wij adviseren schoenen van fluweel uitsluitend te dragen als het niet gaat regenen. Wanneer er vuil of vocht op je schoenen is gekomen probeer dit dan zo snel mogelijk te behandelen.

Vocht of vuil

Is er vocht of vuil op je schoenen gekomen leg dan zo snel mogelijk een vloeipapier of keukenpapiertje op die plek. Laat het papier zoveel mogelijk absorberen zonder dat je gaat deppen. Als je dat zou doen druk je het vocht of het vuil juist dieper in de stof.  Als de vlek nog niet weg is gebruik dan een vochtige, schone, flanellen doek en ga hiermee voorzichtig over de stof. Let erop dat je niet tegen de pool inwrijft. Is de vlek nog steeds niet verdwenen probeer het dan nog een keer met een lauw sopje gemaakt met een klein beetje groene zeep.

Drogen

Je kan je schoenen drogen met behulp van een föhn. Doe dit wel op de koude stand. Eventueel kan je met behulp van een zacht borsteltje, met de vleug mee, de stof iets op borstelen.

Waar moet je bij fluweel extra op letten?

Fluweel is gevoelig voor zon. Zet jouw schoenen na het dragen dan ook altijd in hun stofzak zodat er niet lange tijd direct zonlicht op kan vallen.