Exotische huiden

De python en krokodil zijn uitheemse diersoorten die effectief worden om de soortenrijkdom in stand te houden en om uitsterven van bepaalde soorten te voorkomen. De exotische huiden die MORAGHI voor jouw producten gebruikt komen uitsluitend van de legale leerindustrie. Niet alleen vanwege de ecologische of juridische aspecten maar ook vanwege de gecertificeerde kwaliteit. Het CITES-verdrag en de daarop berustende wet- en regelgeving is opgesteld voor duurzame exploitatie en rechtmatige handel van dierlijke producten van deze diersoorten. Ook de traceerbaarheid van specimen wordt hierdoor verzekerd. Daarnaast worden alle looiprocessen getoetst aan het LWG-protocol om te garanderen dat de beste milieupraktijken worden nageleefd.

Krokodillenleer

Krokodillenleer is een materiaal dat gemaakt wordt van de huid van krokodilachtigen. Toch heeft niet iedere krokodilachtige een huid die geschikt is voor leerfabricage. Bij sommige soorten is de benige laag te hard waardoor de huid lastig te verwerken is. De huid van bijvoorbeeld de Amerikaanse alligator is minder benig en hierdoor zacht en buigzaam. Omdat deze huiden gemakkelijker te verwerken zijn worden ze veel in de leerindustrie gebruikt. Het mooie van krokodillenleer is de licht benige laag dat een beschermend schildje toevoegt. Het kuiltje op elke schaal geeft het een exotische uitstraling. Krokodillenleer is sterk, soepel en duurzaam.

Pythonleer

Slangenhuiden zijn erg gewild voor schoenen vanwege de unieke schubben en kleurpatronen. Met name de grotere slangensoorten als bijvoorbeeld de python worden hiervoor gebruikt. Het leer heeft een exclusief imago. Het leer is zacht maar heeft een grote taaiheid dat het ook duurzaam maakt. Python huiden zijn goed te bewerken en het leer laat zich bovendien goed combineren met andere materialen. Net als bij de huiden van krokodilachtigen komen de slangenhuiden van MORAGHI ook uitsluitend uit de legale leerhandel.

Struisvogelleer

Eén van de fijnste leersoorten en bekend om zijn zachtheid, flexibiliteit en duurzaamheid is struisvogelleer. Het is in feite een van de sterkste leersoorten die er zijn. Natuurlijk voorkomende oliën in het leer dragen bij aan de duurzaamheid ervan en voorkomen barsten, zelfs bij extreme temperaturen en blootstelling aan de zon. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van struisvogelleer zijn de markeringen van de veren. De huid waar de veren hebben gezeten is het meest gewild en daardoor ook het meest kostbaar. Hoewel de huid van de poten ook decoratief is wordt deze toch minder toegepast.