Kalfsleer

Kalfsleer is een algemene term. Het betekent simpelweg dat het leer van een kalf komt en niet van een volgroeide koe. Het leer is zacht, soepel, heeft een fijne structuur en wordt gebruikt voor kwaliteitsproducten.

Crust kalf

Het onbehandelde, niet geverfde leer is crust kalfsleer. Het is opzettelijk natuurlijk van kleur gelaten om een ​​kleurproces achteraf mogelijk te maken, dus niet in de leerlooierij, maar door een patinakunstenaar of een ambachtsman. Veel mensen willen een patina / verouderde / gepolijste look en het mooiste resultaat wordt behaald door hiervoor Crust kalfsleer te gebruiken.

Italianen en Fransen waren degenen die echt pionierden in het gebruik van crust kalfsleer met hun geschiedenis van kleurrijke schoenen. Crust kalfsleer, dat niet in de trommel is geweest om te verven, is meestal zachter dan de andere soorten kalfshuiden. In sommige gevallen kan deze zachtheid echter resulteren in zwaardere kreukels. Omdat het onbehandeld blijft, betekent dit ook dat de defecten van het leer (littekens / krassen / beten, enz.) meestal prominenter aanwezig zijn omdat ze niet worden verborgen door het verfproces van de trommels en de afwerking van de leerlooierijen.

Box kalf

Box kalfsleer is het meest traditionele en meest gebruikte leer dat er is. Het is  voorgeverfd leer,  zoals 99% van al het zwarte kalfsleer. Waarschijnlijk wordt elke schoen met een uniforme afwerking gemaakt van Box kalfsleer. De Engelse schoenmakers gebruiken van oudsher Box kalfsleer, omdat zij niet zo enthousiast  zijn  over rood, groen en blauw patina gekleurde schoenen. Door de jaren heen zijn zelfs de Engelse traditionele schoenmakers meegegaan in deze trent.

Box kalfsleer zal door het verfproces altijd stijver zijn. Of het leer wel of geen vouwen vertoont hangt af van de kwaliteit van de huid. Over het algemeen is boxcalf meer resistent en duurzamer in vergelijking met Crust kalfsleer.

Volnerf leer

Volnerf leer, de allerbeste leersoort, is de bovenlaag van het leer. Deze bovenlaag is het sterkst, het meest duurzaam en heeft een dichte vezelstructuur. Het heeft een authentiek uiterlijk omdat je de krasjes, insectenbeten en rimpels ziet. De nerf van het leer wordt nauwelijks bewerkt en blijft volledig intact. Dit leer wordt alleen maar mooier bij gebruik.

Painted calf

Vakmensen schilderen het ongeverfde kalfsleer  met speciale crèmes en borstels.

Painted full grain

Full grain (volnerf) is het sterkste en meest duurzame deel van de huid van een dier, dat zich net onder het haar bevindt en dat niet is geschuurd of gepolijst. Het vertoont de meer natuurlijke eigenschappen van leer. Om het leer te kunnen verven wordt het geschuurd zodat het de verf goed kan opnemen. Het schuren zorgt ervoor dat de natuurlijke korrel van het leer verdwijnt en dit kan na verloop van tijd leiden tot barsten en verharding van het leer. Indien het leer goed onderhouden wordt voorkomt men barsten, scheuren en verkleuringen.

Pebble grain

Pebble grain is volnerf leer met reliëf markeringen zoals kleine kiezelstenen. Omdat het reliëf kunstmatig is gedaan na het looien, verschijnen de korrels op een uniforme manier op het leer. De kiezelachtige afwerking is stevig en zal weinig slijtage vertonen.

Painted croco

Alle prints in reliëf zijn gemaakt op 100% volnerf rundleer. Het betreft crust leer dat met de hand wordt gekleurd en afgewerkt.