suède

Gants de Suède

Suède is afkomstig van verschillende dierensoorten en kan daardoor zeer verschillend van kwaliteit zijn. De naam suède is ontleend aan het Franse ‘gants de Suède’, ofwel ‘Zweedse handschoenen’. Later werd de term ‘peau de Suède’ vaker gebruikt. Het ging in eerste instantie dus vooral om handschoenen, gemaakt van lamsleer, waarbij de vleeszijde zichtbaar is. Deze handschoenen werden vooral in Zweden geproduceerd en waren in heel Europa geliefd.

Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer en toont dus niet de opperhuid. Het leer wordt licht gepolijst om een zachte, dunne structuur te creëren die fluweelachtig aanvoelt en een unieke vleug heeft. Vanwege de open structuur van suède is het leer minder duurzaam en kwetsbaar voor water en vlekken.

Kid suède

Kid suède is gemaakt van de huid van een jonge geit. In een enkel geval wordt hiervoor ook nog wel eens kalf gebruikt. De kid huid is over het algemeen extreem zacht, soepel en licht. Hierdoor is het materiaal vooral geschikt voor schoeisel dat het niet te zwaar te verduren krijgt.